20.554,55 TL KDV Dahil
22.593,09 TL KDV Dahil
%9 İndirim
%9İndirim
Ücretsiz Kargo
1 2 >

Kumaş Makası

Makaslar, nesnelerin istenilen şekillerde kesilmesini sağlayan pratik araçlardır. Tekstil sektöründe, dikiş ve nakış yapılan evlerde ya da küçük terzihanelerde çeşitli amaçlarla kullanılan farklı makaslar bulunmaktadır. Bu makasların hepsi terzi makası veya kumaş makası olarak adlandırılmaktadır. Ancak tüm makasların aynı şekilde adlandırılması son derece yanlıştır. En iyi kumaş makası seçebilmek için kullanım amacının doğru belirlenmesi ve kaliteli ürünlerin tercih edilmesi gereklidir. Günümüzde kumaş kesim makası imal eden çok sayıda firma bulunmaktadır. Ancak bunların hepsinin aynı kalitede ürün imal ettiğini söylemek mümkün değildir. Bu yüzden de öncelikle alınacak makasın hangi tür kumaşlarda ya da ne tür işlerde kullanılacağının belirlenmesi ve sonrasında da marka bilinirliği yüksek, kaliteli bir ürünün tercih edilmesi tavsiye edilmektedir.

Kumaş Makası Çeşitleri

Tekstil sektörünün ve dikiş ile uğraşan hemen her alanın en önemli bileşenlerinden biri olan makasların farklı çeşitleri bulunmaktadır. Kumaş makası çeşitleri en genel haliyle şu şekilde sıralanabilmektedir:

·       Terzi Makası: Terzi kumaş kesimi için kullanılan bu makaslar, aynı zamanda tekstil alanında genel kullanım makasları olarak da bilinmektedir. Bu tür makaslar ile genellikle ince ve tek kat kumaşların kesimi yapılmaktadır. Kullanımı kolay ve son derece pratik olan bu makaslar, tekstil işlerinde en yaygın kullanılan makas türüdür. Terzi makaslarının bıçakları yaklaşık olarak 25-30 santimetre civarındadır ve genellikle ağır metal malzemelerden imal edilmektedir.

·       Biçki Makası: Hem tekstil işletmelerinde hem de terzihanelerde en yaygın kullanılan makas türleri arasında yer alan biçki makası temelde terzi makası ile aynı işlevi yerine getirmektedir. Ancak biçki makası, birkaç kat kumaşı üst üste koyarak kesmeye olanak tanımaktadır. Terzi makaslarına kıyasla daha sağlam ve daha güçlü olan biçki makasları da metal malzemeden üretilmektedir.

·       Sürfile Makası: Sık kullanılan diğer bir makas türü de sürfile makaslarıdır. Kumaşların desenli olarak kesilmesini sağlayan sürfile makası modelleri, genellikle zikzak biçimli kesim yapmaya yaramaktadır. Ancak daha özel desenlere sahip sürfile makaslarına rastlamak da mümkündür.

·       Deri Makası: Tekstil alanında yumuşak dokulu kumaşların yanı sıra deri gibi sert kumaşlar da bulunmaktadır. Bu kumaşlar üzerinde kesme işlemi yapabilmek için de deri makası modellerinden yararlanılmaktadır. Daha güçlü ve dayanıklı olan deri makasları, deri kumaşların kolayca kesilebilmesini sağlamaktadır.

·       Nakış Makası: Diğer makas türlerine kıyasla çok daha küçük boyutlu ve sivri uçlu olan nakış makası modelleri, nakış yaparken normal makasın girmekte zorlandığı alanlara girilmesini mümkün kılmaktadır. İnce nakış ipleri bu makas sayesinde kolayca kesilmektedir.

Makas Fiyatları

Makasların çok fazla türünün olması ve her türde üretim yapan çok sayıda firmanın bulunması makas fiyatları hakkında kesin bir rakamdan söz edebilmeyi olanaksız hale getirmektedir. Ancak makas alırken fiyattan daha çok kaliteye odaklanılmasının gerektiği unutulmamalıdır. Yalnızca fiyatına bakılarak alınacak makaslar, kısa sürede kullanılamaz hale gelebilmektedir. Alınacak makasın kullanım amacına ve kesilecek kumaş türüne uygun olması da üzerinde durulması gereken hususlar arasındadır. Tüm bu yönler dikkate alındıktan sonra fiyata yönelmek, daha doğru seçim yapabilmek için önemlidir.

Bu kategoride yer alan terzi ve tekstil makaslarını online alışverişin sağlamış olduğu avantajlar ile web sitemiz üzerinden şimdi sipariş edebilirsiniz. Üstelik kredi kartı ile yapacağınız ödemelerde 9 aya varan taksit seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz. Ayrıca web sitemizden yapacağınız 100 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücreti de tamamen tarafımızdan karşılanmaktadır. Daha fazla bilgi için 0850 562 1616 numaralı müşteri hizmetleri hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR